Сторінки

четвер, 19 травня 2016 р.

Біоніка. Робот літає, як птах

  Біоніка - наука про використання властивостей, функцій і структур живої природи в технічних пристроях - відома ще з часів Леонардо да Вінчі, який намагався сконструювати літальний апарат, що імітує політ птаха. Багато вчених звертаються до природи в надії знайти рішення складних питань, що стоять перед людством. Жива природа пропонує безліч готових рішень - необхідно лише адаптувати їх для конкретних технологічних проблем. Результати своїх досліджень на цю тему представили в рамках конференцій TEDGlobal Маркус Фішер, Жанін Бенюз і Роберт Фулл.
Літаючий робот-птиця
Багато роботів здатні літати, але жоден з них не літає, як справжній птах. Так було до тих пір, поки інженер Маркус Фішер і його команда з німецької компанії Festo не сконструювали за образом і подобою чайки надлегкого робота, самостійно літаючого за допомогою крил. Метою цього дослідження було створення надлегких енергоефективних механізмів, вивчення властивостей повітря і повітряних потоків стосовно до таких механізмів.
Робот-птах називається СмартБерд, важить 450 г, довжина крила становить - 1,6 метра, а розмах крил - близько 2 метрів. Робот виготовлений з вуглецевого волокна, оснащений мотором і передавальним механізмом. Крім того, він має особливу конструкцію крил, розділених на дві частини, за рахунок чого досягається висока аеродинамічна ефективність. Споживання енергії становить 25 ват для зльоту і 16-18 ват під час польоту. Птах володіє відмінними аеродинамічними характеристиками і здатна самостійно літати, махаючи крилами.






Немає коментарів:

Дописати коментар