Сторінки

пʼятниця, 7 квітня 2017 р.

Всеукраїнський конкурс-захист наукових робіт МАН

   Цимбалюк Анастасія (учениця 7 (11) Б класу) виборола ІІІ місце у всеукраїнському конкурсі-захисті наукових робіт МАН в секції "Агрономія".



На урочисте відкриття відділення «Екологія та аграрні науки», у якому змагання відбувалося з 3 по 6 квітня, завітав міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак. Його звернення до молодих дослідників було пронизане вірою і надією в краще майбутнє країни, до створення якого додасть свої здібності й наполегливість наукове юнацтво:
– Той шанс, який дає вам Мала академія наук, є дуже зручним у виборі професії і наступному виборі життєвої дороги. Я хотів би вам побажати, щоб ви отримували насолоду від тих знань, яким би ви навчалися. Ви є найкращими послами українського суспільства щодо охорони навколишнього середовища.

Міністр проінформував присутніх, що в день відкриття відділення відбулося засідання уряду. На ньому було прийнято урядову програму, в яку вперше за роки незалежності України увійшли п’ять важливих документів щодо охорони навколишнього середовища, боротьби зі зміною клімату та інших екологічних проблем. Пан Остап мотивував учасників на яскраві презентації власних досліджень: найкращому досліднику за колегіальним рішенням усіх голів журі міністерство вручить окремий приз – планшет.
Гучними оплесками зустрічав зал історичний екскурс у минуле української науки президента МАН, члена-кореспондента НАНУ Станіслава Довгого. Привітали молодь і директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Володимир Вербицький; голова журі секції «Екологія», декан факультету біомедичних технологій Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» Валентина Мовчан; голова секції «Ветеринарія і зоотехнія», доцент кафедри птахівництва і дрібного тваринництва Національного університету біоресурсів та природокористування України Вікторія Мельник і голова секції «Лісознавство», доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Національного університету біоресурсів та природокористування України Ігор Іванюк.
На відкритті чергового відділення конкурсу-захисту МАН була і культурно-розважальна програма. Музичним вітанням «Ми з України» і чудовим танцем «Дивосвіт» учасників конкурсу привітав спортивно-танцювальний ансамбль «Пульс» Центру творчості дітей та юнацтва «Шевченківець» міста Києва. Та найбільш довгі оплески лунали під час параду делегацій, коли представники від кожної області виходили на сцену і презентували свій край, бажали наснаги та зичили один одному і самим собі досягнення того, для чого всі приїхали у столицю, – успіху!

Немає коментарів:

Дописати коментар