Сторінки

вівторок, 18 жовтня 2016 р.

Зошит для лабораторних досліджень, практичних і лабораторних робіт та дослідницьких практикумів з біології для 8 класу

Зошит для лабораторних досліджень, практичних і лабораторних робіт та дослідницьких практикумів 
з біології для 8 класу

Схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах комісією з біології, екології та природознавства  Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України (лист Інститу модернізації змісту освіти від 16.08.2016 р. № 2.1/12-Г-681)

Посібник побудовано згідно з новою навчальною програмою, а також з новою редакцією Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти.
Лабораторні дослідження, лабораторні і практичні роботи та дослідницькі практикуми згруповані і подані у хронологічному порядку вивчення відповідних тем, що робить посібник зручним у використанні.
Лабораторні дослідження розвивають в учнів уміння спостерігати, описувати, виділяти істотні ознаки біологічних об’єктів, виконувати рисунки біологічних об’єктів, робити висновки; формують навички користування мікроскопом, розв’язування пізнавальних завдань тощо.
Практичні та лабораторні роботи виконуються після вивчення певної теми з метою закріплення або перевірки засвоєння навчального матеріалу та рівня сформованості практичних умінь і навичок. Виконуючи такі роботи учні демонструють навички роботи з натуральними об’єктами, мікроскопом та лабораторним обладнанням; уміння розрізняти біологічні об’єкти, розв’язувати пізнавальні завдання за інструктивною карткою; уміння порівнювати, робити висновки тощо.
Дослідницькі практикуми передбачають самостійну (або з допомогою дорослих) роботу учнів у позаурочний час. Мета таких практикумів –  вироблення особистого досвіду дослідницької діяльності у процесі розв’язування пізнавальних завдань. Для виконання дослідницьких практикумів пропонується кілька варіантів завдань (на вибір учителя чи учнів), що демонструє диференційований підхід у навчанні. Також  успішне розв’язання поставлених завдань у практикумах потребує навичок самостійного пошуку додаткової інформації та її застосування.
Автори: Д.П. Василюк, Г.П. Лойош

Немає коментарів:

Дописати коментар