Сторінки

четвер, 15 вересня 2016 р.

Найвідоміші близнюки сучасності: успіх на двох

Кажуть, що Бог ділить талант між близнюками порівну, а тому й відомих людей поміж них не так і багато. У чому ж їх феномен?
Найвідомішими двійниками в античній міфології вважають засновників Риму – Ромула і Рема. Дві яскраві зірки сузір’я Близнюки названі на честь синів Юпітера – Кастора і Поллукса. А найпопулярнішим близнюком світу вважають Елвіса Преслі, брат якого помер при народженні. Саме на честь нього відомий Елвіс отримав друге ім’я Аарон.

Відомих незвичних людей-близнюків щороку навколо нас все більше і більше.

Брати Качинські

Лех і Ярослав Качинські народилися у Варшаві 18 червня 1949 в сім’ї інженера, ветерана Другої світової війни, офіцера Армії Крайової Раймунда Качинського. Лех Качинський під час суперечок зі своїм братом любив жартувати: "Звичайно, Ярослав правий, адже він старший за мене на цілих 45 хвилин".



Мама братів Качинських – Ядвіга – ласкаво називала їх Лешеком і Яриком. І казала: їх же так просто розрізнити – у Лешека родимка на щоці.
У 1962 році школярі Лех і Ярослав знялися у відомому і дуже популярному в Польщі дитячому фільмі-казці "Двоє, які вкрали Місяць".

Лех спільно з братом Ярославом у 2001 році створив політичну партію "Право і справедливість". Через рік переміг на виборах мера Варшави. На виборах в жовтні 2005 року Лех Качинський був обраний президентом Польщі.
Президент Польщі Лех Качинський загинув в авіакатастрофі під Смоленськом. Разом з ним у літаку Ту-154 розбилося ще 95 осіб. У тому числі його дружина, посол Польщі в Росії, члени керівництва країною.

Сестри Зайцеві

Тетяна та Олена Зайцеві народилися в місті Острогозьку Воронезької області. 16 грудня вони відзначають один день народження на двох: спочатку вимовляють тост за Тетяну, а через 15 хвилин – за Олену.



Близнючки часто змінювали місце проживання, адже батько сестер був військовим лікарем. Мама, Клара Іванівна, працювала в сфері музичної освіти – саме завдяки їй сестри серйозно займалися музикою з дитинства. Загальноосвітню школу близнючки закінчили в Калузі. Потім було навчання у Всеросійській Творчій Майстерні Естрадного Мистецтва. На одному з престижних музичних конкурсів у Сочі в середині 80-х чарівні блондинки стають переможцям. А в 1998 році завойовують головний приз премії "Овація" і серця мільйонів шанувальників.

Олена Зайцева була двічі одружена з іноземцями і якийсь час жила в Німеччині і Голландії. Старша Тетяна заміжня за американським бізнесменом.

Сестри-близнюки співачки Тетяна та Олена Зайцеви були дуже популярні в 90-ті роки. З 2000 року сестри Зайцеви працюють в Америці і гастролюють по світу.

Сестри Олсен

Американські фільми за участі цих двох дівчаток відомі майже у всьому світі. Кумедні непосидючі кучеряві блондиночки заворожували з екрану своєю безпосередністю. Найвідоміші і напевне одні з найулюбленіших дівчат-двійнят (вони різнояйцеві близнюки) – це сестри Мері-Кейт і Ешлі Фуллер Олсен. 



Чарівні личка, світова знаменитість, практичний розум і величезні статки у кожної сестри – ось такі вони відомі американські актриси близнючки Олсен.

Після зйомок ще у самому ніжному віці в в комедії "Повний дім" у дівчаток з’явилося більше часу і можливості працювати у великих проектах. Мова про зйомки у різних фільмах, записи музичних альбомів, випуск книг та чимало іншого. Дівчата у 17 років створили свою власну продюсерську компанію, що робить їх наймолодшими продюсерами у Голлівуді. До речі, в Америці встигли випустити ляльки Барбі, що дуже схожі на сестричок Олсен. Ще дівчата успішно пробують себе у ролі дизайнерів і є іконами стилю. А це вже свідчить про великий успіх двійнят!

Сестри Арнтгольц

Російський "аналог" американських сестричок Олсен – двійнята Ольга і Тетяна Арнтгольц – з’явилися на світ 18 березня 1982 у Калінінграді. До речі, Тетяна старша сестру на 20 хвилин. Наприкінці 90-х сестри приїхали до Москви, щоб спробувати щастя при вступі у знамениту "Щепку" (Вище театральне училище (інститут) імені Щепкіна).



На відміну від інших ВНЗів, де сестрам відмовили, заявивши: "Однакові актриси нам не потрібні!", у театральний інститут імені Щепкіна дівчат взяли з першого разу і тут же засипали пропозиціями зніматися в кіно і серіалах.

Незважаючи на схожість, у сестер все ж є відмінності. Приміром, у Ольги, тихої і замкнутої в собі, творча доля успішніше складається у повнометражному кіно, а у Тетяни, веселої і товариської, – на серіальному терені.

Брати Борисенки

Брати Володимир і Олександр Борисенки, які народилися 8 вересня 1992 у Дніпропетровську, про зоряну кар’єру не мріяли. Куди більше їх цікавили захоплюючі екстремальні походи, які організовувала мама.



Саме вона навчила синів правильно ставити намет, розводити багаття, варити кашу "з сокири" і орієнтуватися на місцевості. Можливо, ці навички виживання в екстремальних умовах і допомогли Сашкові і Володі пробитися на "Фабрику зiрок - 3".

І нехай вони так і не стали переможцями, Україна раз і назавжди закохалася в цих чарівних хлопців, які, до слова, зовсім недавно записали дві нові пісні і зняли свій дебютний відеокліп.

Брати Капранови

Напевне, найвідомішими близнюками України можна назвати письменників, видавців, публіцистів, громадських діячів Віталія та Дмитра Капранових.



Вони народилися 24 липня 1967 року в м. Дубоссари, нині Молдова. Коли їх діда посадили як ворога народу, бабуся не стала чекати, поки її теж посадять разом із малими дітьми, а вирішила тікати – спочатку в сусідній район Одеської області, потім в інший. Коли ж її вирахували — втекла до Молдови. Самі брати виросли в Очакові Миколаївської області. Крім звичайної школи, закінчили спортивну (греко-римська боротьба) та музичну (фортепіано). Вищу освіту отримували в Уральському політехнічному інституті (м.Свердловськ) та Московському енергетичному інституті за фахом "Технічна кібернетика". 1988 року одружилися з сестрами-близнючками і переїхали до Москви, де за іронією долі жили на вулиці Івана Франка. Працювали на різних посадах у фармацевтичному та виноробному бізнесі, отримали досвід керівної роботи.

На початку 90-х у Москві взялися за перо і почали писати свою першу книжку "Кобзар 2000". Писали 10 років, дописували вже у Києві, куди перебралися 1998 року.

Відтоді мають власне видавництво "Зелений пес", пишуть книги, подорожують країною, співаючи та читаючи власні твори, ростять дітей і активно беруть участь у сучасному мистецькому та політичному житті. А їх "Кобзар 2000", з якого власне і почалася видавнича справа, перевидавався вже чотири рази.

Немає коментарів:

Дописати коментар